Káva TORRELSA | Rady a tipy

Právě se nacházíte: Káva TORRELSA » Rady a tipy

Parametry správného espressa

  • Tlak čerpadla mezi 8 a 10 bary
  • Tlak kotle nepřevyšující 1 bar
  • Přesné nastavení mlýnku
  • Čerstvě namletá káva
  • Dávka kávy mezi 7 a 7,5 gramy
  • Správné čištění kávovaru
  • Šálek mezi 25 a 35 ml
  • Šálek má teplotu mezi 78 až 82 °C
  • Šálky ze správného materiálu a tvaru

Parametry šálku

  • Musí být nejlépe z porcelánu
  • Vnitřní tvar písmena U, nebo zvonku

Aspekty ochutnávky kávy

  • Vizuální část: barva a konzistence pěny
  • Smyslová část: aroma, hořkost, kyselost, sladkost a síla
  • Šálek dobré kávy by měl mít vyváženou vizuální a smyslovou část

Údržba a péče o pákový kávovar

Každodenní údržba

  • Čistit odpad drátěným kartáčem a vodou
  • Čistit páku pomocí slepých nástavců
  • Čistit parní trysky
  • Čistit nástavce páky
  • Dát mletou kávu na chladné a suché místo
  • Vypustit vodu z kotle pomocí parní trysky
  • Vyjmout páku z kávovaru po každém dni

Týdenní údržba

  • Umýt demontovatelné části a kávovar odvápnit
  • Vyčistit průchodnost páky
  • Sundejte všechny šálky z horní části kávovaru a umejte

Nastavení a péče mlýnek

  • Mlít pouze kávu k okamžité spotřebě
  • Dávkovač mlýnku nastaven na 7 – 7,5 gramu
  • Nikdy nenechávat víčko od mlýnku otevřený, aby káva nezvětrala.
  • Nemíchat mletou a zrnkovou kávu v zásobníku
  • Starou mletou kávu z předchozího dne je třeba odstranit.
  • Na ošetření mlýnku nikdy nepoužívejte chemické prostředky.
  • Doporučujeme zvolit typ mlýnku dle každodenní spotřeby kávy.
  • Vyčistit násypku mlýnku suchým hadříkem

Kontakt

  • PILECKÝ s. r. o.
    Mokrovraty 177
    262 03 Nový Knín
    Logo PILECKÝ

O nás

Vše o nákupu

Parnerské weby